Sektor Računarsko upravljački sistemi (skraćeno. RUS) pruža podršku u implementaciji savremenih rešenja i infrastrukture velikom broju korisnika. U mogućnosti smo da obezbedimo najbolje rešenje za svaki izazov unutar vašeg preduzeća. U proteklih 30 godina saradnje sa našim korisnicima implementirali smo i integrisali veliki broj raznih proizvoda i rešenja. U saradnji sa našim partnerima, posedujemo veliko iskustvo u svim vidovima naše delatnosti, što nas čini osposobljenim da naše korisnike učinimo efikasnim i profitabilnim.

Grupa RUS Lola instituta se specijalizovala za primenu SIEMENS programabilnih kontrolera, kako u pojedinačnim tako i u mrežnim konfiguracijama. Prateći svetske trendove u izradi upravljačkih sistema koji su pre svega usmereni ka standardizaciji, pojektovanju i umrežavanju, naša grupa naročtio se posvetila metodama i alatima za projektovanje (flowcharting) kao što su CFC (Continuouss Function Chart, opcioni paket STEP7) i SFC (Sequential Function Chart, integrisan u ISaGRAF), kao i industrijskim mrežama (PROFIBUS).

SCADA sistem je osnovno sredstvo interakcije između čoveka i upravljačkog sistema. Ekipa RUS može, po vašoj želji, izraditi SCADA aplikaciju u nekom od popularnih SCADA paketa (FIX, WinCC), projektovati i isprogramirati custom nadzorni sistem i omogućiti povezivanje programabilnog kontrolera i SCADA sistema koje vi izaberete.

 

Šta možemo da učinimo za vas?

 

  1. Izrada PLC i SCADA aplikacija;
  2. Istraživačko razvojni poslovi u oblasti PLC kontrolera;
  3. Izrada poslovnih aplikacija;
  4. Reinženjering softvera;
  5. Konsultanske usluge vezane za izradu informacionih sistema;
  6. Obrazovni kursevi.

 

Specijalistički kursevi

 

  1. Metode programiranja PLC kontrolera;
  2. Primena upravljačkih i nadzornih sistema;
  3. Realizacija upravljačih sistema primenom standard IEC 1131-3;
  4. Savremene komunikacione tehnologije.