Stručni žiri Beogradskog sajma dodelio je Veliku nagradu „Korak u budućnost“ LOLA INSTITUT-u na 66. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća pod sloganom “Inspirišemo Razvoj” održan od 21-24. maja u Beograd za eksponat Vertikalni obradni centar LOLA VMC4 (https://sajamtehnike.rs/dodeljene-nagrade-sajma-tehnike-2024/).

LOLA VMC4 je prikazan kao deo eksponata naučno istraživačkih organaizacija na postavci Vlade Republike Srbije pod nazivom “Igraj za čovečanstvo! Nauka za sve” i pod sloganom “Zakorači u održivu budućnost” (https://nitra.gov.rs/cir/ministarstvo/vesti/66-medunarodni-sajam-tehnike-i-tehnickih-dostignuca-je-zavrsen-dr-begovic-nadam-se-da-ce-od-ovih-ideja-nastati-nove-startap-kompanije).

LOLA VMC4 je rezultat rada istraživača LOLA INSTITUT-a i Katedre za proizvodno mašinstvo sa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu u okviru poziva Transfera tehnologije (Fonda za inovacionu delatnost Republike Srbije), a ostatak finansija obezbedio je LOLA INSTITUT. Tokom trajanja sajma, štand LOLA INSTITUTA imao je veliku posećenost i mnogi su iskazali zainteresovanost za eksponat LOLA VMC4 koji ima komercijalni nivo.