Vesti

Istraživačko-razvojni institut Lola, Beograd, ul.Kneza Višeslava 70 a, prodaje, putem usmenog javnog nadmetanja, tri rashodovana osnovna sredstva – putnička vozila i to:

1. OPEL VECTRA – 1995.g.
2. PEUGEOT 405 - 1990.g
3. GOLF 2 – 1989.g.
Na osnovu Odluke Skupštine Instituta br.544 od 12.02.2018.g., direktor Instituta Lola do.o. raspisuje glas za prodaju rashodovanih putničkih vozila, putem usmenog javnog nadmetanja.
Potencijalni kupci mogu pogledati predmet prodaje 19. februara 2018.g. od 10-12 časova na lokaciji Kneza Višeslava 70a, Beograd.Usmeno javno nadmetanje održaće se u 12 časova, na istoj lokaciji.Predmet prodaje dodeliće se onom ponudjaču koji ponudi najvišu cenu.Troškove PDV-a i transporta snosi kupac.Predmeti javne prodaje se prodaju vidjenom stanju, bez prava na reklamaciju.
Predmet prodaje kupac je dužan da isplati u celosti u roku od 5 dana od prijema fakture, a prodavac se obavezuje da isti preda nakon isplate u celosti.

poseta ministra

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas  Lola institut u Beogradu i razgovarao sa rukovodstvom  istraživačkog razvojnog instituta o potencijalima za tržišno poslovanje i doprinos tehnološkom razvoju Srbije.

Nakon obilaska insitituta i prezentacije potencijala i pravaca razvoja insitituta ministar Šarčević je rekao da samo dobra industrija donosi siguran i predvidlјiv napredak jednoj zemlјi, a da Lola ima potencijale da bude konkurentna na tržištu.

3.6.2016. imali smo zadovoljstvo da ugostimo profesora Jasuhira Takaju sa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Osaki, Japan. U prijatnoj atmosferi održane su prezentacije u kojima smo ga upoznali sa radom našeg Instituta, posebno Sektora za robotiku i mašine alatke, kao i sa budućim pravcima naših istraživanja.

Obaveštavamo naučnu javnost i poslovne partnere da je Lola Institut 7. marta 2014. godine postao punopravni član EFFRA (The European Factories of the Future Research Association).

EFFRA je eminentno međunarodno udruženje koje se bavi istraživanjem i razvojem sa aspekta potreba savremene industrije. Okuplja najznačajnije evropske univerzitete, institute, kompanije i privredne asocijacije, a Lola Institut je prvi i trenutno jedini član iz Republike Srbije i regiona. EFFRA je posebno usmerena na promociju Fabrika budućnosti, istraživačkog programa vrednog preko milijardu evra koji finansira Evropska komisija i čiji je cilj razvoj novih tehnologija u industrijskoj proizvodnji.

Više o udruženju EFFRA i programu Factories of the Future, možete pronaći na: http://www.effra.eu .

Istraživačko-razvojni institut Lola je i ove godine na sajmu tehnike. Dođite i posetite nas u hali 2, nivo B.