Vesti

kancelarija

Izdavanje kancelarijskog prostora u Košutnjaku (Čukarica, Beograd). Na raspolaganju su 12 kancelarija veličina od 24.2m2 do 67.15m2 ukupne površine 470m2.

Lola institut izdaje poslovni prostor u svojoj zgradi u Golf naselju (Košutnjak, Opština Čukarica, grad Beograd), odmah do Hidrometereološkog zavoda.

Posebnu pogodnost čini izbor više provajdera Internet usluga, uključujući optičku vezu ka Telekomu Srbije i SBB-ovoj optičkoj mreži, kao i direktnu eternet vezu ka Teledot Net (ugovor o internet uslugama se posebno ugovara direktno sa operaterom i nije uključeno u cenu).

Uz prostor je moguće koristiti i telefonske brojeve koji imaju mogućnost povezivanja na ADSL.

3.6.2016. imali smo zadovoljstvo da ugostimo profesora Jasuhira Takaju sa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Osaki, Japan. U prijatnoj atmosferi održane su prezentacije u kojima smo ga upoznali sa radom našeg Instituta, posebno Sektora za robotiku i mašine alatke, kao i sa budućim pravcima naših istraživanja.

Obaveštavamo naučnu javnost i poslovne partnere da je Lola Institut 7. marta 2014. godine postao punopravni član EFFRA (The European Factories of the Future Research Association).

EFFRA je eminentno međunarodno udruženje koje se bavi istraživanjem i razvojem sa aspekta potreba savremene industrije. Okuplja najznačajnije evropske univerzitete, institute, kompanije i privredne asocijacije, a Lola Institut je prvi i trenutno jedini član iz Republike Srbije i regiona. EFFRA je posebno usmerena na promociju Fabrika budućnosti, istraživačkog programa vrednog preko milijardu evra koji finansira Evropska komisija i čiji je cilj razvoj novih tehnologija u industrijskoj proizvodnji.

Više o udruženju EFFRA i programu Factories of the Future, možete pronaći na: http://www.effra.eu .

Istraživačko-razvojni institut Lola je i ove godine na sajmu tehnike. Dođite i posetite nas u hali 2, nivo B.

Posle dobrog prijama članka o zaposlenim u institutu u Politikinom Magazinu i ekipa iz Beogradske hronike je izrazila želju da napravi intervju sa zaposlenima u sektoru Robotika Lola instituta o zanimanju programer robota.
Snimak je napravljen u uzbudljivoj atmosveri i emitovan je istog dana (04-11-2011) u emisiji Beogradska hronika na RTS 1.

Glavna tema je ponovo bila broj mladih devojki radi ovaj visoko stručan i odgovoran posao, koji se obično svrstava u muški posao.